QUYON GO‘SHTIDAN PARHEZBOP KONSERVA TAYYORLASH BORASIDAGI IZLANISHLAR

Authors

  • S.X Atajanova Urganch davlat universiteti, Oziq-ovqat texnologiyasi kafedrasi magistranti Author
  • B.M Ibadullayev Urganch davlat universiteti, Oziq-ovqat texnologiyasi kafedrasi dotsenti Author
  • U.B Raximov Urganch davlat universiteti, Oziq-ovqat texnologiyasi kafedrasi o‘quituvchisi Author

Keywords:

Quyon go‘shti, suli yormasi, parhezbop, vitaminlar, retsept, aminokislotalar, mushak to‘qimasi, xolesterin, saraton, oqsil, yog‘, uglevod.

Abstract

Maqolada quyon go‘shti va suli yormasi kimyoviy tarkibi va ular asosida go‘shtli yarim fabrikatlar retseptlari, tayyor mahsulotning orgonoliptik ko‘rsatkichlari keltirilgan. Undan tashqari Respublikamizda quyon go‘shti yetishtirish bo‘yicha ko‘plab ma’lumotlar keltirilgan. Quyon go‘shti parxez mahsulotlar tayyorlashda asosiy xom ashyolardan biri xisoblanadi.  Suli yormasi qondagi “yomon” xolesterin miqdorini kamaytiradi. Maqolada quyon go‘shti va suli yormasi asosida konserva mahsulotlari tayyolrash bo‘yicha retseptlar, olingan mahsulotlarning organoliptik ko‘rsatkichlari va hisobiy oqsil, yog‘ va uglevod massa nisbati keltirilgan.

References

1. Н. Данилова, Физико-химические основы производства мяса мясопродуктов, Москва: КолосС, 2007, p. 367с

2. Н.М. Дерканосова, Е.А.Стебенева, О.А. Василенко, Н.А. Каширина, И.М. Глинкина, Н.В. Байлова, «Разработка рецептур мясных и мясосодержащих полуфабрикатов функционального назначения,» Пищевая промышленность., № № 11, 2017

3. Н.М. Дерканосова, Е.А.Стебенева, О.А. Василенко, Н.А. Каширина, И.М. Глинкина, Н.В. Байлова, «Разработка рецептур мясных и мясосодержащих полуфабрикатов функционального

4. ГОСТ 27747 – 2016 Мясо кроликов (тушки кроликов, кроликовбройлеров и их части). Технические условия., Москва: Стандартинформ,, 2016, p. 15.

5. https://stat.uz/uz/rasmiy-statistika/agriculture-2.

6. https://zamon.uz/detail/dietologlar-quyon-goshti-istemolini-tavsiya-qilishadi-salomatlik.

7. https://health-diet.ru/base_of_food/sostav/242.php

8. https://health-diet.ru/base_of_food/sostav/242.php,

Downloads

Published

2024-10-30

How to Cite

Atajanova, S., Ibadullayev, B., & Raximov, U. (2024). QUYON GO‘SHTIDAN PARHEZBOP KONSERVA TAYYORLASH BORASIDAGI IZLANISHLAR. RESEARCH AND EDUCATION, 3(10), 136-142. http://researchweb.uz/index.php/researchedu/article/view/98