QIMMATBAHO EKIN-SOYA EKININI INSON SALOMATLIGIDA TUTGAN O‘RNI VA AHAMIYATI

Authors

  • Surayyo Soliyevna Bo‘stonova Qishloq xo‘jaligi ekinlari seleksiyasi urug‘chiligi va dorivor o‘simliklar yеtishtirish kafedrasi katta o‘qituvchisi Author
  • Asilbek Dilshod oʻgʻli Murodillayev O‘rmonchilik ta’lim yo‘nalishi talabasi Andijon qishloq xo‘jaligi va agrotexnologiyalari instituti Author

Keywords:

soya, oqsil, soya moyi,soya suti, soya shroti, soya poxoli, protein, mikroelementlar.

Abstract

Ushbu maqolada dukkakli ekin soyaning inson salomatligidagi tutgan o‘rni, ahamiyati, shifobaxsh xususiyatlari aniq misollar bilan tahlil etilganligi bilan yanada katta ahamiyat kasb etadi.

References

1. Х.Н.Атабаева - Особенност возделывания сои в орошаемой зоне Узбекистана - Матер. конф. “Аграрная наука на рубеже веков” - Акмола, 1997, с.15.

2. X.N.Atabayeva, I.A.Israilov - Takroriy ekin sifatida ekilgan soya navlarining o‘sishi, rivojlanishi va hosildorligi. - Ilm. konf. to‘plami Chimbay, 1998, 98-99 bet.

Downloads

Published

2025-01-30

How to Cite

Bo‘stonova , S. S., & Murodillayev, A. D. oʻgʻli. (2025). QIMMATBAHO EKIN-SOYA EKININI INSON SALOMATLIGIDA TUTGAN O‘RNI VA AHAMIYATI. RESEARCH AND EDUCATION, 4(1), 21-25. http://researchweb.uz/index.php/researchedu/article/view/342