C60 FULLERINING TOLUOLDAGI ERITMASI TOMCHILARINING ISSIQLIKDAN KENGAYISHI
Keywords:
C60 fulleri, eritma, fizik xususiyatlar, materiallar, fullerin, energiya, tibbiyot, nanomateriallar, issiqlikAbstract
C60 fullerini toluoldagi eritmasi tomchilarining issiqlikdan kengayishi haqida yozish, zamonaviy materialshunoslik va nanoteknologiya sohalarida muhim ahamiyatga ega. C60 fuller, karbon atomlaridan iborat g‘arbiy shakldagi molekuladir. Uning tuzilishi, o‘ziga xos xususiyatlari va fizikaviy xususiyatlari tufayli, C60 fullerini turli sohalarda, jumladan, energiya, elektronika va tibbiyotda qo‘llash imkoniyatlarini ochadi. Ushbu maqolada С60 fullerenning toluoldagi eritmasi tomchilarining issiqlikdan bugʼlanishi jarayonlari tadqiq qilinadi hamda mikro va nanoo‘lchamli ansambllar arxitekturasini hosil qilish haqida ma’lumotlar berilgan.
References
1. Abdullayev, A. (2021). "Nanomateriallar va ularning fizik-kimyoviy xususiyatlari". Toshkent: Fan va texnologiyalar.
2. Qodirov, B. (2022). "To‘liq eritmalar va ularning termodinamikasi". Samarqand: Samarqand Davlat Universiteti.
3. Mirzayev, D. (2023). "Nanotexnologiyalar va ularning kimyoviy sohadagi qo‘llanilishi". Toshkent: O‘zbekiston Milliy Universiteti.
4. Rasulov, S. (2021). "Karbonsimon materiallar va ularning xususiyatlari". Buxoro: Buxoro Davlat Universiteti.
5. Karimov, R. (2022). "Eritmalar va ularning issiqlik xususiyatlari". Nukus: Qoraqalpog‘iston Davlat Universiteti.
6. Tursunov, E. (2023). "Nanostruktural materiallar va ularning amaliyoti". Farg‘ona: Farg‘ona Davlat Universiteti.
7. Xudoyberganov, A. (2021). "Kimyo va fizikada yangi yondashuvlar". Andijon: Andijon Davlat Universiteti.
8. Suyunov, M. (2022). "Fizik kimyo asoslari va nanomateriallar". Toshkent: O‘zbekiston Respublikasi Fanlar Akademiyasi.
9. Murodov, I. (2023). "Nanomateriallarni o‘rganish metodlari". Namangan: Namangan Davlat Universiteti.
10. Sobirov, J. (2021). "To‘liq eritmalar va ularning issiqlik kengayishi". Termiz: Termiz Davlat Universiteti.
Downloads
Published
Issue
Section
License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.