QOʻYLARNI BANITIROVKA QILISH: MAHSULDORLIKNI OSHIRISH VA SOGʻLOM PODALARNI SAQLASHNING MUQOBIL USULI

Authors

  • Jahongir Xalilov Author
  • Gulsara Anarbayeva Author

Keywords:

Qo‘ychilik, banitirovka, mahsuldorlik, naslchilik, veterinariya, sog‘lom podalar, go‘sht va jun mahsuldorligi, kasallikka chidamlilik, genetik seleksiya, oziqlanish samaradorligi.

Abstract

Qoʻylarni banitirovka qilish (tanlab olish va guruhlash) chorvachilikda podaning sogʻligʻi va mahsuldorligini oshirishning asosiy usullaridan biridir. Ushbu ilmiy maqolada banitirovka qilishning maqsadi, usullari, mezonlari va ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, Oʻzbekiston sharoitida qoʻllaniladigan tajribalar va samarali boshqaruv usullari koʻrib chiqiladi.

References

FOYDALANILGAN ADABIYOTLAR RO‘YXATI: (REFERENCES)

1. O‘zbekiston chorvachilik ilmiy-tadqiqot instituti hisobotlari, 2023.

2. FAO. “Animal Genetic Resources in Asia and Africa,” 2022.

3. G‘ulomov Sh. “Qo‘ychilikda innovatsion yondashuvlar,” Toshkent, 2021.

4. Xalqaro veterinariya va zoogenetika jurnali, 2020.

Downloads

Published

2025-02-14

How to Cite

Xalilov , J., & Anarbayeva, G. (2025). QOʻYLARNI BANITIROVKA QILISH: MAHSULDORLIKNI OSHIRISH VA SOGʻLOM PODALARNI SAQLASHNING MUQOBIL USULI. Educational Research in Universal Sciences, 4(3), 88-90. http://researchweb.uz/index.php/erus/article/view/401

Similar Articles

41-50 of 165

You may also start an advanced similarity search for this article.