QOʻYLARNI BANITIROVKA QILISH: MAHSULDORLIKNI OSHIRISH VA SOGʻLOM PODALARNI SAQLASHNING MUQOBIL USULI
Keywords:
Qo‘ychilik, banitirovka, mahsuldorlik, naslchilik, veterinariya, sog‘lom podalar, go‘sht va jun mahsuldorligi, kasallikka chidamlilik, genetik seleksiya, oziqlanish samaradorligi.Abstract
Qoʻylarni banitirovka qilish (tanlab olish va guruhlash) chorvachilikda podaning sogʻligʻi va mahsuldorligini oshirishning asosiy usullaridan biridir. Ushbu ilmiy maqolada banitirovka qilishning maqsadi, usullari, mezonlari va ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, Oʻzbekiston sharoitida qoʻllaniladigan tajribalar va samarali boshqaruv usullari koʻrib chiqiladi.
References
FOYDALANILGAN ADABIYOTLAR RO‘YXATI: (REFERENCES)
1. O‘zbekiston chorvachilik ilmiy-tadqiqot instituti hisobotlari, 2023.
2. FAO. “Animal Genetic Resources in Asia and Africa,” 2022.
3. G‘ulomov Sh. “Qo‘ychilikda innovatsion yondashuvlar,” Toshkent, 2021.
4. Xalqaro veterinariya va zoogenetika jurnali, 2020.
Downloads
Published
Issue
Section
License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.